Jeugdviscursus (Verslag) en jeugdwedstrijd 2023

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, vissende mensen en vishengel
Vissen is cool!! Voor de jeugd uit Oirschot en omgeving was het weer een groot succes.
Hengelsport winkel Richenels en de Oirschotse sportvissers zijn samen weer een jeugd cursus gestart om kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 te leren vissen .
Vismeesters Richard en Peter hebben 23 kids het basis vissen met de vaste hengel met een dobbertje geleerd.
Les 1 was bij Richenels in de winkel waar alle 23 kinderen zich verzamelende en leerden wat voor soort vissen er zitten en wat meer theorie over het vangen en vissen en vooral gast te zijn in de mooie natuur. Ook leerden ze een tuigje te maken inclusief het monteren van lood en een onderlijntje door middel van een lusje.
Les 2 werd gegeven aan het Wilhelmina kanaal, daar leerden ze een snoertje aan de hengel te doen, het op de juiste diepte uit peilen van de dobber en voer te maken. En ja, ook vissen en uiteraatd, de eerste mooie visjes werden gevangen, waarbij ze leerden om de vis op de juiste manier te onthaken.
Les 3 helaas een weekje moeten verplaatsen vanwege het voorspelde nood weer.
In les 3 vissen zijn we met zijn allen gaan vissen op het prachtige Lisje . Onder begeleiding van de vis meesters en helpers gingen we van start om een visje te vangen en dat ging prima! Vele kleine visjes werden er gevangen en ook een flinke brasems. Een goede oefening om naar les 4 te gaan waar we een wedstrijd gingen houden.
Les 4 ‘de wedstrijd dag’ Alle kinderen en de vele toeschouwers stonden te popelen om te beginnen en verwijl meteen werd er volop grondel, voorn, baars- en zonnebaars en ook brasem gevangen. Mooi om te zien de strijd onderling! Ook het plezier wat vissen brengt, even nergens anders aan denken, kinderen kind laten en lekker buiten zijn in de natuur en de rust vinden achter een hengel.
Ook kinderen met adhd vinden de rust in zich zelf om een visje te vangen en na een strijd van 2 uurtjes vissen, opruimen en wachten op een prijsje met een lekker zakje chips en drinken.
iedere deelnemer heeft prijs en wint een vergunning om dit jaar te vissen op het Lisje of elders en verder hebben we wat leuke prijsjes voor alle kinderen om te kunnen starten met zelfstandig, met de vaste stok te kunnen gaan vissen.
Als er kinderen zijn die ook graag willen leren vissen, volgend jaar gaan we dit zeker weer doen in de maanden april /juni. Volg ons op Facebook en onze website.
Let op: Extra wedstrijd voor de jeugd aan het Lisje in Oirschot op zondag 27 augustus vissen van 9 t/m 12 uur met leuke hengelsport prijsjes.
Tevens is er op dezelfde dag een jeugd karperwedstrijd voor de jeugd t/m 18 jaar op de Overloop (naast het Lisje) DIE VISSEN VAN 10 UUR T/M 15.00 UUR. Als je wil mee doen geef je even op bij Richenels of bel 0620057599

Geen reacties op "Jeugdviscursus (Verslag) en jeugdwedstrijd 2023"